dimecres, 3 d’abril del 2013

DIFUSIÓ (COMUNICAT DE PREMSA + PANCARTES)


Aquí publiquem el COMUNICAT DE PREMSA, en què volem difondre la situació de la UPC, la mala gestió i la nostra reacció i el treball de difusió de l'EUETIB, que serà la tònica, almenys, durant el que resta de curs.

Si esteu interessades en col·laborar, informeu-vos de la següent assemblea i participeu de la Comissió de Difusió!


COMUNICAT DE PREMSA


Les universitats públiques porten anys patint molt directament els incompliments dels compromisos de finançament i la reducció d'assignacions pressupostàries en la contenció de la despesa pública. A la majoria d’universitats, aquestes circumstàncies han comportat la generació d’un important dèficit estructural. Les noves retallades pressupostàries anunciades per al 2013, suposen una agressió sense precedents per a la universitat pública.


El deute de la Generalitat amb les universitats catalanes és de l'ordre de 200M, i pel que fa a les transferències de la Generalitat a la UPC, aquestes han disminuït des del 2010 de 183M a 136M. En aquest marc de retallades, la nostra universitat ha realitzat un seguit d’ajustos que, en paraules del mateix rector, "ha tocat el moll de l'os. No podem retallar més sense afectar seriosament la qualitat acadèmica de la UPC."

En aquest context, el passat dia 15, el Consell de Govern de la UPC, de dubtosa legitimitat donat que està pendent de renovació després de les recents eleccions al Claustre, entre altres coses, va aprovar:

- un "Acord Generalitat-UPC, per al compliment de l’equilibri pressupostari i sostenibilitat financera de la UPC" que implica, de facto, la intervenció de la UPC per part de la Generalitat.
- una retallada pressupostària que implicarà l’acomiadament de 90 PAS interins i l’equivalent a 132 PDI a temps complet.
- una modificació del règim de dedicació que implica la possibilitat d'obrir expedients sancionadors al PDI per baix rendiment

Al mateix temps que es redueix la plantilla de la universitat, i, per tant, els serveis oferts als seus estudiants, aquest any els estudiants han patit un increment de taxes de prop del 66%, amb el beneplàcit de l’equip rectoral i en contra del que va expressar el claustre de la nostra universitat.

Des de l’assemblea de la EUETIB creiem que aquest equip rectoral està deslegitimitzat i no te el recolzament de la comunitat universitària i que els acords presos al darrer Consell de Govern han de ser retirats.

Per tot l’explicat fins ara, el dimarts dia 9 entre 12:00 h i 12:15 h l’assemblea de l’EUETIB demana que s’aturi l’activitat acadèmica i que tothom es concentri a l’entrada de l’Escola. A més, continuarà mobilitzant a tota la comunitat fins que el equip rectoral no dimiteixi i tiri enrere el pla d’acomiadaments.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada