dimarts, 2 d’abril del 2013

Acta EUETIB, 2 d'abril de 2013


2 d'abril de 2013, 12:00 Sala d'Actes EUETIB (UPC), C/Compte Urgell 187

Aproximadament 100 persones: PDI (personal docent i investigador), PAS (personal d'administració i serveis) i estudiants.

Tot el que posi i/o manqui en aquesta acta (incloses faltes d'ortografia) està pendent de la revisió i aprovació dels presents a la reunió.

Antecedents

El 2012 s'haurien d'haver fet eleccions al claustre, que es van realitzar el passat febrer, aquest claustre encara no està constituït. El consell de govern del 15 de març (celebrat al 22@ amb presència policial i de protestants, sense tots els membres degut al canvi d'emplaçament) va aprovar:
  • Acord d'estabilitat pressupostària amb la generalitat (signat abans del consell).
    • Venta de propietats (Nàutica)
    • Fusió de departaments i escoles (ETSAB i ETSAV)
    • Reducció de personal (250 PDI i entre 82 i 90 PAS, actualment PAS UPC són 190)
  • Creació d'una comissió d'estabilitat pressupostària (l'últim exercici la UPC va perdre 10,9 milions d'€, que ja sumen al total de 110 milions d'€ que deu).
  • Continuació de les obres del campus del Besòs (amb un cost superior als 110 milions d'€)
  • Canvi en els criteris de pagament de les jubilacions anticipades (reducció del 50%).
  • El PDI que obtingui males qualificacions serà expedientat.

Intervencions

PDI
El personal associat s'ha reduït de 1180 aprox a 750 aprox degut a la no renovació de contractes d'un any, també s'han reduït jornades laborals. Els números no es saben ja que el rectorat no els vol facilitar.
S'estableix un criteri d'eliminació de personal per puntuacions fonamentades en la investigació, paral·lelament s'incrementen les hores docents. No hi ha un criteri clar ni normativa al respecte.

PAS
El calendari pels acomiadaments està marcat, es faran efectius el 30 d'abril. Fa 2 anys van treure 250 interins i ara volen treure els que queden, ja que no han de pagar indemnitzacions.
Es modificarà l'RLT d'estructura (les places bàsiques i justificades pel correcte funcionament de la UPC), donat que aquests persones són pagades per la generalitat no suposarà estalvi per la UPC.

Estudiants
És un pas cap a l'Estratègia 2015 (pseudoprivatització de la universitat, adquisició de poder dominant de les empreses) cosa que generarà un estudiantat elitista per a gent amb recursos per permetre's-ho o amb capacitats estudiantils molt per sobre la mitjana.
És un atac contra PDI i PAS que afectarà com a resultat als estudiants pel detriment de la qualitat educativa i del servei. Això es suma a la reducció de beques, la pujada de taxes i l'atac constant a les estades d'intercanvi.
El Consell de l'Estudiant (CdE) està recollint firmes per demana l'anulació d'aquestes propostes i exigir la dimissió del rector de la UPC, es pronostica que no s'acceptaran.


Torn obert

Es pregunta si el CEIB (consorci de l'escola industrial de Barcelona) suavitzarà aquestes mesures. En PAS pot parar el primer cop, el document aprovat parla de “revisió de tots els llocs de treball”; pel PDI no poden fer res.
S'insta en diversos discursos a la vaga indefinida, a fer accions contundents. Es recorda que els estudiants fa temps que batallen i que no han rebut massa suport dels altres col·lectius, s'ha de treballar en conjunt i fomentar el diàleg entre col·lectius. Es demana que els professors expliquin als alumnes la situació actual, i que els alumnes sol·licitin als professors que ho expliquin, els alumnes no estan conscienciats i no tenen clars qui són els seus representants.
Es discuteix sobre la legitimitat d'aquesta assemblea, com tothom hi ha estat convocat es creu oportú que majoritàriament tots els interessats hi són representats.

Propostes

  • Voluntat d'inclusió a la vaga per part de la EUETIB. Acceptat
  • Creació de comitè de vaga. Acceptat. Es reunirà el dia 3 d'abril a les 17:00 a la sala d'actes. S'encarregarà d'elaborar la proposta de vaga i coordinar-se amb la resta d'universitats.
  • Accions durant la franja cultural i/o hores no lectives. Acceptat. PUDUP coordina bastants actes d'aquest tipus, es pot afegir-se a aquests o potenciar-los.
  • Classes al carrer, presentar alternatives a les reformes, paralitzar el campus Besòs i parades de classes diàries queden per debatre
  • Es reactivarà el blog de l'assemblea com a mitjà de comunicació. asambleaeuetib.blogspot.com.es
  • Es proposa fer una concentració a ambdós costats del carrer Urgell el proper dimarts a les 12, seguidament s'oferirà una xerrada a la sala d'actes o al carrer.

6 comentaris:

  1. Si si, una mani als dos costats d´Urgell, no sigui cosa que algú es molesti...
    TALLEM ES CARRER CONY!

    ResponElimina
  2. I perquè no es proposa una rebaixa general de sous, equivalent al que es vol estalviar amb els acomiadaments i es negocia directament amb la Generalitat per assegurar que siguin els darrers sacrificis que s'han de fer.
    Si ho comparem amb el que ens descomptaran si fem una vaga indefinida gaire llarga, el resultat pot ser semblant i en canvi no veig que la UPC, si el rector ja ha pactat amb la Generalitat, pugui mantenir la plantilla actual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes propostes s'han fet, pero l'equip rector, amb la gerenta amb el seu sou desorbitant al capdevant, s'han negat a tot tipus de negociació.
      Nomes un apunt sobre les falacies del rector a la seva preciosa carta d'avui

      Elimina
  3. Y porque no se hace una iniciativa para meterse en el rectorado y fastiadiar a estas personas con esos sueldos desorbitados?

    ResponElimina