divendres, 6 de juliol del 2012

Que es defensi el model d'Escola Inclusiva

Hola,

Acabo de signar la següent petició demanar a la Honorable Consellera Irene Rigau, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,

Que es defensi el model d'Escola Inclusiva,

No s’ha d’oblidar l’horitzó del nostre país, de la nostra societat i de la nostra escola. És per això que recordem dos punts que ens enforteixen per lluitar per un model d’escola inclusiva.

1. La inclusió escolar dels i de les alumnes amb discapacitat en el sistema general d’educació:

És un DRET DEFINIT per la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat aprovada per l’Assemblea General de l’ONU en sessió Plenària de 13 de desembre de 2006 i ratificada pel Govern de l’Estat espanyol juntament amb més de 100 països. La Convenció va entrar en vigor al maig de 2008.

És un indicador sensible del grau de qualitat i d’eficiència del conjunt del sistema educatiu, tal i com assenyalen el Moviment Internacional sobre Una
educació per a tothom i diversos organismes internacionals (UNESCO, Agència Europea pel desenvolupament de l’atenció a les necessitats educatives especials, entre d’altres).

2. El model d’educació inclusiva és bo per a tot l’alumnat i pel conjunt del sistema educatiu. No defensem un model d’escola per l’alumnat amb discapacitat, sinó un model d’escola per a tothom. La llei d’Educació ho explicita clarament “L’atenció educativa de tots els alumnes es regeix pel principi d’escola inclusiva”

Tu també ho pots fer, signant el següent document
http://www.change.org/es/peticiones/escola-inclusiva#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada