divendres, 22 de juny del 2012

Desestimada la proposta de la suspensió del tancament d'actes

Hola a tots i a totes:
Desprès d'un intens debat a la Junta d'Escola Extraordinaria, cel·lebrada aquest passat Dijous 21, s'ha acordat que les actes finalment es tancaran normalment. Això significa:
  • El curs finalitzarà normalment, com cada any. 
  • El curs que vé s'inicialitzarà amb la normalitat de cada any.
  • El preu de la matrícula serà un 66% més car que els cursos anteriors.
 A continuació us adjuntem un comunicat emès per l'Associaciò d'Estudiants que resumeix les conclusions extretes de la Junta d'Escola Extraordinaria:
Companys i companyes,

Avui s'ha cel·lebrat la junta d'escola extraordinària que vàrem demanar els representants dels estudiants per valorar la proposta, aprovada en referèndum, sobre l'ajornament de les actes. Després d'un llarg debat entre els membres de la junta d'escola s'ha arribat als següent acords:

1. Donat que la Junta d'Escola de l'EUETIB, no té les competències per ajornar el tancament de les actes d'avaluació ja que és un centre adscrit que depen del Consorci de l'Escola Industrial, es decideix retirar la proposta perquè la votació no tindria cap efecte executiu.
Amb això volem dir que la nostra voluntat alhora d'afrontar la Junta d'Escola era que s'aproves la mesura i així la Junta d'Escola elevés al Consell de Govern del Consorci el posicionament de la Junta. Després de sentir el Director del Consorci posicionar-se en contra, veient que fins aquell moment només haviem rebut el suport explícit d'un membre de la junta que no fos estudiant i sent concients que eventuals suports d'altres membres havien caigut pel fet de no ser una decisió vinculant, hem decidit retirar la proposta a votació perquè ens haguessim quedat sols votant-la.
2. Així mateix, es valora la importància de treballar conjuntament tota la comunitat universitària per trobar maneres de fer pressió a les institucions, Generalitat i UPC, per aturar les retallades i la pujada de taxes previstes.

3. S'acorda la creació d'una comissió, que estudiarà la possibilitat de crear un fons de beques propi del Consorci de l'Escola Industrial, amb l'objectiu de retornar als estudiants l'eventual pujada de taxes per evitar que ningú es quedi fora de la nostra escola per motius econòmics. Es puntualitza però, que aquesta comissió treballarà amb el supòsit que l'augment de les matrícules no anirà acompanyat d'una disminuació proporcional de la subvenció provinent de la Generalitat i que per tant el curs que ve hi hauria un excedent en el pressupost propi d'aquest escola.

4. Es consensua un text per rebutjar les retallades i la pujada de taxes, que serà enviat a la UPC, al consell de govern del Consorci de l'Escola Industrial i a la Generalitat.

Salutacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada